Bekijk dit alvast

ABONNEER & LEER

YouTube is mijn belangrijkste en meest dynamische informatie kanaal. Ik maak bijna elke week een nieuwe video. Dat kan een video met een handpop-tip zijn, het kan over een vaardigheid gaan, het kan een video zijn waarin ik een voorbeeld met JaNee geef, het kan gaan over accessoires, over…….

Het is heel divers dus. Ik zie YouTube niet als cursus kanaal. Hoewel je absoluut iets van mijn video’s leert en ik je daarin vragen stel waar je misschien nog niet eerder bij stil hebt gestaan, zijn het geen trainingsvideo’s. 

YouTube is er om te delen en te inspireren. Ben je nog niet geabonneerd? Dan kun je dat via deze knop doen. Hoe meer abonnees op YouTube, hoe waarschijnlijker het is dat ik nog heel lang video’s blijf maken.

Ik ook! Maar ik stuur ze toch want ik woon aan de andere kant van de wereld en de meeste berichten die ik deel via social media, komen niet bij jou aan. Daar heb ik me een jaar heel druk over gemaakt, maar daar ben ik nu mee gestopt. Met dat druk maken. Want ik kan je al mijn tips, ideetjes, nieuwe video’s en de geweldige verhalen die ik kan vertellen over wat een handpop in de praktijk teweeg kan brengen (bij een kind, maar ook bij jou), gewoon mailen. Ik kan je elke week een mail sturen. Dat is minder vluchtig en niet gemaakt voor de massa die toch niet geïnteresseerd is in wat ik te zeggen heb.

Ben jij dat nou wel? Wil jij graag deelgenoot zijn van alle ontwikkelingen en nieuwe inzichten? Abonneer je dan op mijn mailinglijst. Ik deel niet zo veel meer via Social Media en stop mijn energie liever in het opbouwen van een kennis- en vaardighedenbibliotheek.

Werk jij in de kinderopvang of met kleuters? Dan zijn handpoppen je vast niet onbekend. Misschien heb je er zelf een of heb je te maken met een methode waar een handpop bij hoort. Veel taalmethodes komen tegenwoordig samen met een handpop vanuit het idee dat kinderen makkelijk tegen een pop praten. 

En dat idee klopt voor een deel; kinderen praten makkelijk tegen een pop, maar stoppen daar ook mee als de pop niet terug praat of niet doet wat zij dachten dat hij zou gaan doen. In dit webinar ga ik je laten zien wat een handpop kan doen om de taal van kinderen te stimuleren. Het zit vol met ideetjes waar je zelf in jouw klas of groep mee verder kunt gaan want je kunt de materialen na afloop downloaden.

In dit half uur durende webinar ga ik in op het verschil tussen spelen en werken met een handpop. En dan bedoel ik niet alleen het spelen met een handpop zoals een kind dat doet. Ook veel volwassenen ‘spelen’ met een handpop terwijl ze denken dat ze met een pop werken. Misschien jij ook wel?

Echt werken met een pop is een prachtig bewustwordingsproces waarin je de pop gaat bekijken door de ogen van een kind en de kracht van de pop gaat gebruiken om het kind verder te helpen in zijn ontwikkeling.

Dat is iets anders dan rollenspel, toneelspel of poppenkast spelen. De pop krijgt een functie en gaat vanuit die functie contact leggen en activiteiten ontplooien. In dit webinar ontdek je hoe het precies zit en hoe dat er uit ziet.

In dit half uur durende webinar ga ik, samen met mijn menspop JaNee, aan de slag met boeken. JaNee is namelijk dol op boeken en houdt zowel van lezen als van voorgelezen worden. 

Dat is fijn, want daardoor kan ze enthousiast vertellen over boeken en dat maakt dan weer dat kinderen nieuwsgierig zijn naar de boeken die ze mee neemt. Maar hoe doe je dat, met een pop? Wat is de rol van de pop bij de activiteit en hoe doe je het praktisch, hoe houdt de pop het boek vast bijvoorbeeld?

Daar gaat dit webinar over. Ik geef je een aantal voorbeelden en een download waarmee je jouw eigen voorleesactiviteit kunt gaan vormgeven.

Een hoofdstuk uit mijn boek

In “de handpop als pedagogisch hulpmiddel” beschrijf ik mijn visie op het werken met een handpop. Een actieve pop die kinderen mee neemt in allerlei plannetjes, avonturen en spelletjes. Een pop ook die is opgebouwd uit karaktereigenschappen die ik in kinderen tot ontwikkeling wil brengen en die hen uitdaagt om hun grenzen te verleggen en een beetje risico te nemen.

Voor mij is de pop geen ding, maar een volwaardige assistent. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat niet alleen voor mij is, maar ook voor jou kan zijn. Dat wat ik met een pop kan, kun jij ook. Het is een kwestie van oefenen maar vooral van bewustwording. 

Daar gaat mijn boek over. Het staat vol met voorbeelden en voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken om jouw pop meer tot leven te roepen. Het gaat niet vanzelf, je moet het nog steeds zelf doen, maar zult valkuilen kunnen vermijden waar je anders in gestuiterd zou zijn. Ik heb hoofdstuk 3 voor je klaar staan als download.

Winkelwagen
Scroll naar top