Cursussen

Cursussen voor beginners

Een speelse 10-daagse voor ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, kindercoaches, jeugdhulpverleners, groepsleiders en zorgverleners. Tien werkdagen (2 weken) lang dagelijks met jouw handpop aan de slag om te oefenen met je spelvaardigheden, te wennen aan het gebruik van je pop en deze herkenbaar en geloofwaardig te maken voor jouw doelgroep.

“Waar begin ik?” en “hoe pak ik het aan?” zijn veelgestelde vragen tijdens mijn webinars.  In deze 10-daagse geef ik je handvatten waarmee je stap voor stap start met jouw pop,  laat ik je zien hoe je jouw handpop geloofwaardig tot leven brengt en vertel ik je ook hoe je hem kennis laat maken met kinderen. Ik geef  je een lijst met bruikbare attributen en wijs  je de weg hoe je hem (of haar) een plek kunt geven in jouw dagelijkse praktijk.

Een pop kan kinderen spelenderwijze stimuleren van de ontwikkeling, of  hen op veilige manier laten oefenen met nieuwe vaardigheden. Kinderen laten veel meer van zichzelf zien in de aanwezigheid van de pop, laten  zich makkelijker door de pop uitdagen dingen te doen die ze eigenlijk best eng vinden. En dat maakt het in kaart brengen en diagnosticeren van een kind een stuk eenvoudiger. De handpop brengt ontspanning en plezier met zich mee en maakt het aanbieden van activiteiten en inhouden makkelijker.  Eigenlijk is er geen reden om de pop niet te gebruiken.

In deze beginnerscursus ga je stap voor stap aan de slag om van jouw pop een levendig en geloofwaardig wezentje te maken. Jouw pop gaat tijdens de cursus uitgroeien tot een heus hulpmiddel waarmee je fantastische activiteiten in de groep kunt ontplooien. Bij een pop als hulpmiddel draait het veel meer om weten wat je aan het doen bent dan om de perfecte uitvoering. En dat ga ik je leren in deze cursus, als je wilt, starten we vandaag nog!

Een pedagogische handpop  is een pop die denkt in plannetjes en activiteit, die gericht is op de relatie met kinderen en die altijd zoekt naar aansluiting bij de belevingswereld van kinderen. De pop speelt dus geen act, brengt geen entertainment, maar zoekt contact. Echt contact.

In deze beginnerscursus ga je stap voor stap aan de slag om van jouw pop een levendig en geloofwaardig wezentje te maken. Jouw pop gaat tijdens de cursus uitgroeien tot een heus hulpmiddel waarmee je fantastische activiteiten in je klas kunt ontplooien. Waarmee je kinderen uit gaat dagen meer te vertellen, mee laat doen met een spelletje, laat oefenen met nieuwe vaardigheden, samen spelen, leert omgaan met zichzelf en de ander, helpt om grenzen aan te geven en te verleggen.  Maar ook het aankaarten van thema’s en onderwerpen komt aan de orde. 

De handpop is een prachtig stuk gereedschap voor jou als hulpverlener of (ambulant) begeleider en mag eigenlijk niet in je gereedschapskist ontbreken. De pop kan namelijk zo veel en heeft mogelijkheden en kansen die andere hulpmiddelen niet of veel minder hebben. Met een pop in de buurt durven kinderen meer en zie je kanten van hen die zonder pop niet of nauwelijks getoond worden.

En dat heeft dan weer te maken met de kracht van de pop. Met hoe kinderen een pop zien. Wanneer het je lukt om die kracht in stand te houden en te integreren in je aanpak en dagelijkse praktijk ontstaat er een hulpmiddel waarmee je informatie kunt gaan verzamelen over een kind.

In deze basiscursus leer ik je hoe je het aan kunt pakken en ga je snel en gericht aan de slag met jouw pop.

N.B. Deze cursus (of de cursus voor de kinderopvang) is ook voor hen die werken met mensen met een verstandelijke beperking, erg geschikt.

VOOR ALS JE JOUW POP AL TOT LEVEN HEBT GEWEKT EN BENT GESTART:

SINTERKLAAS; WIE KENT HEM NIET?

In deze speciale 10-daagse ga ik aan de slag met het thema ‘Sinterklaas’ en ga ik je vertellen op welke manier je jouw pop een plek kunt geven binnen dit thema.

Sinterklaas is het leukste kinderfeest van het jaar, vrolijk en gezellig, maar ook druk en stressvol. Niet ieder kind kan goed om gaan met de spanning en alle indrukken rondom Sinterklaas, de vermoeidheid stijgt en de aandacht en betrokkenheid daalt. Logisch, maar wat kun je nou doen om de sinterklaastijd van het begin tot het einde leuk, leerzaam en vooral ontspannen te houden?

Ik gebruik daar mijn handpop bij. Niet om het thema in te leiden, maar om een prominente rol te spelen in het hele thema. In deze 10-daagse deel ik mijn beste Sinterklaas-ideeën met je en geef ik je een blauwdruk voor het leukste Sinterklaas-avontuur ooit.

Winkelwagen
Scroll naar top