Cursussen

mini-cursus

In deze korte cursus laat ik je in 4 lessen kennismaken met de pedagogische handpop en geef ik je een aantal tips en aanwijzingen die je het starten van de pop makkelijker maken en je introductie beter laten verlopen. Daarmee maak je de kans dat jouw pop een blijvertje is vele malen groter.

Helemaal gratis? JA! Ik geloof in de handpop als hulpmiddel en wil je helpen daar een succeservaring van te maken. Niet alleen voor jouzelf, maar ook voor de kinderen bij wie je jouw pop in gaat zetten. Zij zullen makkelijker leren met een handpop als vriendje in de buurt en daarmee hun kansen vergroten. Dat is mijn missie.

Een speelse 10-daagse voor ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, kindercoaches, jeugdhulpverleners, groepsleiders en zorgverleners. Tien werkdagen (2 weken) lang dagelijks met jouw handpop aan de slag om te oefenen met je spelvaardigheden, te wennen aan het gebruik van je pop en deze herkenbaar en geloofwaardig te maken voor jouw doelgroep.

“Waar begin ik?” en “hoe pak ik het aan?” zijn veelgestelde vragen tijdens mijn webinars.  In deze 10-daagse geef ik je handvatten waarmee je stap voor stap start met jouw pop,  laat ik je zien hoe je jouw handpop geloofwaardig tot leven brengt en vertel ik je ook hoe je hem kennis laat maken met kinderen. Ik geef  je een lijst met bruikbare attributen en wijs  je de weg hoe je hem (of haar) een plek kunt geven in jouw dagelijkse praktijk.

10-daagse-licht
cursus-voor-ouders

Een pop kan kinderen dan helpen om grenzen te verleggen en nieuwe vaardigheden op te doen. Én hij helpt jou om meer zicht te krijgen op wat er in jouw kind leeft. Vooral omdat de pop anders ervaren wordt. Jouw kind ziet de pop niet als iemand die iets van hem/haar verwacht en als je dat in stand weet te houden, zul je ervaren dat jouw rol als (groot)ouder een extra dimensie krijgt. 

In deze cursus ga ik je leren hoe je jouw pop echt tot leven roept. Je leert hem/haar bewegen, eventuele handen gebruiken, geeft jouw pop een stem, laat hem/haar praten en denkt na over een karakter dat aansluit bij jouw pop en jouw situatie.

Het is een beginnerscursus, je hebt geen ervaring met maar wel een eigen handpop nodig. 

Een pop kan kinderen spelenderwijze stimuleren van de ontwikkeling, of  hen op veilige manier laten oefenen met nieuwe vaardigheden. Kinderen laten veel meer van zichzelf zien in de aanwezigheid van de pop, laten  zich makkelijker door de pop uitdagen dingen te doen die ze eigenlijk best eng vinden. En dat maakt het in kaart brengen en diagnosticeren van een kind een stuk eenvoudiger. De handpop brengt ontspanning en plezier met zich mee en maakt het aanbieden van activiteiten en inhouden makkelijker.  Eigenlijk is er geen reden om de pop niet te gebruiken.

In deze beginnerscursus ga je stap voor stap aan de slag om van jouw pop een levendig en geloofwaardig wezentje te maken. Jouw pop gaat tijdens de cursus uitgroeien tot een heus hulpmiddel waarmee je fantastische activiteiten in de groep kunt ontplooien. Bij een pop als hulpmiddel draait het veel meer om weten wat je aan het doen bent dan om de perfecte uitvoering. En dat ga ik je leren in deze cursus, als je wilt, starten we vandaag nog!

cursus-voor-pmers
cursus-voor-leerkrachten

Een pedagogische handpop  is een pop die denkt in plannetjes en activiteit, die gericht is op de relatie met kinderen en die altijd zoekt naar aansluiting bij de belevingswereld van kinderen. De pop speelt dus geen act, brengt geen entertainment, maar zoekt contact. Echt contact.

In deze beginnerscursus ga je stap voor stap aan de slag om van jouw pop een levendig en geloofwaardig wezentje te maken. Jouw pop gaat tijdens de cursus uitgroeien tot een heus hulpmiddel waarmee je fantastische activiteiten in je klas kunt ontplooien. Waarmee je kinderen uit gaat dagen meer te vertellen, mee laat doen met een spelletje, laat oefenen met nieuwe vaardigheden, samen spelen, leert omgaan met zichzelf en de ander, helpt om grenzen aan te geven en te verleggen.  Maar ook het aankaarten van thema’s en onderwerpen komt aan de orde. 

De handpop is een prachtig stuk gereedschap voor jou als hulpverlener en mag eigenlijk niet in je gereedschapskist ontbreken. De pop kan namelijk zo veel en heeft mogelijkheden en kansen die andere hulpmiddelen niet of veel minder hebben. Met een pop in de buurt durven kinderen meer en zie je kanten van hen die zonder pop niet of nauwelijks getoond worden.

En dat heeft dan weer te maken met de kracht van de pop. Met hoe kinderen een pop zien. Wanneer het je lukt om die kracht in stand te houden en te integreren in je aanpak en dagelijkse praktijk ontstaat er een hulpmiddel waarmee je informatie kunt gaan verzamelen over een kind.

In deze basiscursus leer ik je hoe je het aan kunt pakken en ga je snel en gericht aan de slag met jouw pop.

cursus-voor-hulpverleners
Winkelwagen
Scroll naar top