Leren en doen

Hoe doe jij dat? en Wat kun je de pop dan precies laten doen? zijn twee van de meest gestelde vragen aan mij. Werken met een pop is een vaardigheid die voor een deel bestaat uit techniek en voor het andere deel uit invulling. Invulling van het karakter van de pop en invulling van dat wat je hem laat zeggen en doen. Wist je dat techniek, bij de pop als assistent, het minst belangrijke stuk is? Natuurlijk is het fijn als de pop een beetje lekker bewegen kan maar het hoeft geen technisch hoogstandje te zijn. Je hoeft geen volleerd poppenspeler of buikspreker te zijn om je pop te transformeren tot een geweldige en geloofwaardige assistent. Dat is best goed nieuws toch?

Werken met een pop leer je vooral door het te gaan doen, door de pop op je hand te nemen, even goed adem te halen en te gaan met die banaan. Geloof me, het lijkt enger dan het is want kinderen zijn helemaal niet bezig met de fouten die je mogelijk gaat maken. Kinderen zijn vooral blij dat je de pop gaat gebruiken. Daarbij kun je altijd gebruik maken van mijn kennis, ervaring en voorbeelden.

Waarom zou je eigenlijk niet gelijk starten? Door het corona virus zijn veel kinderen thuis en die gaan zich een dezer dagen waarschijnlijk vervelen. Hoe fijn is het dan wanneer je jouw pop zou kunnen gebruiken om te horen wat er in hen leeft, om ze te activeren en hen toch wat speelse leeractiviteiten aan te bieden?

Ik ga je helpen en ga vanaf 23 maart kant en klare activiteiten aanbieden die je één-op-één kunt kopiëren met je eigen pop. JaNee maakt bij elke activiteit een filmpje waarin ze laat zien hoe zij deze activiteit introduceert en uitvoert. De materialen die nodig zijn om de activiteiten uit te voeren zijn of zo voor de hand liggend dat je die waarschijnlijk wel hebt of worden als download toegevoegd.

Op die manier kun je niet alleen zien hoe ik het doe maar ook oefenen met je eigen pop. Wanneer je de uitvoering door jouw eigen pop nog een brug te ver vindt, kun je er ook voor kiezen om het filmpje van JaNee te gebruiken. In haar filmpjes richt ze zich rechtstreeks tot kinderen, ze gebruikt exact dezelfde taal en de zinnen die ze ook gebruikt als er kinderen voor haar zitten.

Wil je mee doen of de activiteiten ontvangen? Schrijf je dan in.