Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus: vergroot in 4 weken de deelname en betrokkenheid d.m.v. een handpop

25 mei @ 20:00 - 15 juni @ 21:00

€239

Let op: voor deze cursus moet je jouw pop al wel tot leven kunnen roepen, het is een goed vervolg op bijvoorbeeld de kickstart workshop.

 

Je had het je wat anders voorgesteld toen je je pop voor het eerst in handen kreeg. Het was de bedoeling dat je hij je zou helpen om informatie over kinderen te verzamelen. Je wilde er fantastische gesprekken mee gaan voeren en wist zeker dat kinderen alles tegen je pop zouden gaan vertellen.

De praktijk pakt anders uit. Je ziet dat kinderen het heel leuk vinden als de pop langskomt, maar je vindt het gebruik van de pop best lastig. Je weet niet goed wat je zeggen moet, hoe je de onderwerpen die je aan wilt kaarten om kunt zetten in concrete taal en zit voor je gevoel te vaak met je mond vol tanden.

Geloof me, je bent echt niet de enige en het goede nieuws is dat het ook opgelost kan worden. In deze Zoom cursus leer ik je in 4 lessen hoe je elk onderwerp inhoud kunt geven en hoe je met een paar eenvoudige ingrediënten een pop neer kunt zetten waar kinderen graag hun verhalen mee willen delen. Zonder dat daar veel voorbereiding voor nodig is.

Ik laat je zien hoe ik het doe, geef je oefeningen en ga uit van de praktijk. Van de situatie waarin je pop een plek moet krijgen dus.

De cursus kan vanaf elke plek met een internetverbinding gevolgd worden. Je neemt plaats in mijn virtuele klas en ziet zowel mij als je mede cursisten in actie. Je kunt vragen stellen en ik kan je aanwijzingen geven. Net als tijdens een workshop dus. Elke les wordt opgenomen en wordt na afloop in een besloten online leeromgeving geplaatst.

Het grote voordeel van deze lesvorm is dat ik je in een paar weken nieuwe vaardigheden leren kan en je  kan volgen in je vorderingen.

Als je ergens tegen aan loopt, als het anders uitpakt dan je gehoopt had of een hobbel tegenkomt waarvan je niet weet hoe je die overwinnen moet, kan ik je verder helpen.

Een ander voordeel is dat je een onderdeel van een actieve groep bent en dat iedereen zijn of haar eigen weg aan het bewandelen is.

Je ziet dus ook hoe anderen de opdrachten oppakken en hoort hun ervaringen terug. Dat werkt enorm motiverend en inspirerend.

De deelnemers die tot nu toe hebben meegedaan waren unaniem over de waarde van deze lesvorm: die werd als heel prettig, heel veilig, heel laagdrempelig en heel opbouwend ervaren.

Door het terugkerende karakter en de invulling van de lessen lukt het om regelmaat aan te brengen in je activiteiten met de pop.

Die regelmaat maakt dat je de pop meer eigen maakt en hem hierdoor veel makkelijker gaat gebruiken.

Bij deze cursus heb je eens per week een live les via Zoom. Daarnaast krijg je toegang tot de leeromgeving in mijn online academie waar elke week nieuwe opdrachten voor je klaar staan, zodat je steeds een stapje verder gaat.

Je hebt steeds voldoende tijd om de opdrachten uit de lessen ook in de praktijk uit te voeren en je bevindingen daarvan mee te nemen in de volgende les.

Wat is de inhoud van de cursus?

 1. Waar sta je nu?
  • In de eerste les ga ik de basistechniek van het (technisch) tot leven roepen van de pop kort herhalen en ga je je bezighouden met de vraag: wie is mijn pop eigenlijk? Daarnaast ga je aan de slag met laagdrempelige en eenvoudige onderwerpen waarmee je makkelijk een gesprek met een kind kunt aanknopen.
 2. Hoe laat je je pop aansluiten bij onderwerpen uit de belevingswereld van jouw doelgroep?
  • In deze les ga je nadenken over onderwerpen die herkenning op zullen roepen bij jouw doelgroep en bied ik je een stramien waarmee je deze onderwerpen uit gaat werken. Hierdoor ontstaat er een verhaal waarmee je de regie over de activiteit met de pop in eigen hand neemt én kinderen genoeg aanknopingspunten biedt die herkenbaar zijn en waar ze laagdrempelig op kunnen reageren.
 3. Welke onderwerpen uit de dagelijkse praktijk of jouw programma wil je graag uitwerken?
  • In de derde les ben je er klaar voor om eigen onderwerpen in te brengen en uit te werken. Je kiest daarvoor onderwerpen uit je (les)programma of onderwerpen waar je graag iets mee wilt doen in combinatie met je pop. De onderwerpen waar je mee aan de slag gaat worden steeds abstracter. De invulling die jouw pop geeft blijft echter heel concreet en herkenbaar voor kinderen, die uitdaging ga je in deze les onderzoeken.
 4. Hoe kun je gesprekken en activiteiten over situaties, gevoelens en emoties inhoud geven via jouw pop?
  • In de laatste les ga je oefenen met gesprekken over situaties, gevoelens en emoties aan de hand van een praatschema. Door het gebruik van het schema wordt het steeds makkelijker om elk onderwerp, waarvan je graag wilt weten hoe dit bij jouw doelgroep leeft, voor te bereiden. Dat voorbereiden helemaal niet zo veel tijd hoeft te kosten om toch heel effectief, herkenbaar en laagdrempelig te zijn, laat ik je in deze les zien.

Wat kun je na deze cursus?

Na deze cursus ben je niet alleen in staat om je pop geloofwaardig tot leven te roepen maar weet je ook hoe je jouw pop inhoud kunt geven op een manier die herkenbaar is voor, en aansluit bij, de kinderen met wie je werkt. Jouw pop zal door kinderen als laagdrempelig en uitnodigend worden ervaren waardoor ze sneller zullen reageren en er meer interactie ontstaat wat jouw werk niet alleen leuker maakt, maar je ook informatie over kinderen geeft die je nog niet had.

 

Ben jij:

 • een (groot)ouder,
 • leerkracht,
 • groepsleider in de kinderopvang,
 • hulpverlener,
 • of wil je de handpop gebruiken binnen jouw werk en wil je daar meer inhoud aan meegeven?

En:

 • heb je een eigen handpop,
 • waar je al mee werkt (al dan niet in combinatie met een methode),
 • wil je niet meer met je mond vol tanden willen staan,
 • wil je vooral handreikingen zodat je echte gesprekken met kinderen kunt gaan voeren,
 • wil je oefenen met babbelen via jouw pop,
 • leren hoe je inhoud kunt geven aan onderwerpen en thema’s,
 • heb je daar graag live aanwijzingen en begeleiding bij
 • en  liever geen reistijd en reiskosten,
 • wil je zelf bepalen waar je deze cursus volgt,
 • heb je een pc of tablet met een webcam,
 • en kun je 4 x een uur vrij maken voor een gezamenlijke online les?

dan is deze cursus heel geschikt voor jou!

De lesvorm:

Voor deze live cursussen werk ik met Zoom Meetings, een platform dat helemaal is ingericht op werken en lesgeven op afstand. Ben je benieuwd hoe dit er uit ziet of wil je weten of dit werkt op jouw pc/laptop? Stuur me even een mailtje dan stuur ik je een inloglink waarmee we via Zoom contact met elkaar maken om je pc of laptop te testen.

Prijs:

€239,- p.p.

 • incl. 12 maanden toegang tot de online omgeving,
 • incl. de mogelijkheid om de les  terug te kijken,
 • incl. lesmateriaal,
 • incl. besloten Facebookgroep.

 

Toegangskaarten

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Cursus: vergroot in 4 weken de deelname en betrokkenheid d.m.v. een handpop
Lesdata: dinsdag 25 mei, 1, 8 en 15 juni van 20.00 - 21.00 uur
239.00
0 beschikbaar
Uitverkocht

Gegevens

Begin:
25 mei @ 20:00
Einde:
15 juni @ 21:00
Kosten:
€239
Evenement Categorieën:
,
View Evenement Website

Locatie

Vanachter je eigen pc
Nederland

Organisator

Handpopcoach.nl
Telefoon:
+31 654330744 (alleen whatsapp)
E-mail:
info@handpopcoach.nl
View Organisator Website
Shopping Cart
Scroll naar top