Home Events 10-daagse Online10-daagse: Aan de slag met je handpop

Online10-daagse: Aan de slag met je handpop

Een speelse 10-daagse voor ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, kindercoaches, jeugdhulpverleners, groepsleiders en zorgverleners. Twee weken lang dagelijks met jouw handpop aan de slag om te oefenen met je spelvaardigheden, te wennen aan het gebruik van je pop en deze herkenbaar en geloofwaardig te maken voor jouw doelgroep.

Waarom deze 10-daagse?

De pop is een vriendje voor de kinderen en wordt als veilig, laagdrempelig en uitnodigend ervaren door kinderen. Inhoud die via de pop wordt aangeboden kan rekenen op veel enthousiasme en betrokkenheid van de kinderen. Wanneer je slim om gaat met dit gegeven kun je kinderen op speelse manier nieuwe ervaringen op laten doen en activerende opdrachten aanbieden, in elk thema en rondom elk denkbaar onderwerp. De handpop kan een schakel zijn tussen de kinderen en de inhoud die je aan wilt bieden. Je kunt daarbij denken aan:

 • (Leer)activiteiten die onderdeel zijn van jouw programma.
 • (Kring)gesprekken.
 • Het oefenen van (nieuwe) vaardigheden.
 • Dagelijkse/terugkerende situaties waar een kind zich nog geen raad mee weet.
 • Vragen die er bij je leven rondom een kind, maar waar je geen antwoord op krijgt.

Goede redenen om de handpop te betrekken bij jouw activiteiten thuis of op jouw werk en zijn mogelijkheden te benutten. Maar bij de meesten van ons gaat het spelen en werken met een pop niet automatisch. “Waar begin ik?” en “hoe pak ik het aan?” zijn veelgestelde vragen tijdens mijn webinars.  In deze 10-daagse geef ik je handvatten waarmee je stap voor stap start met jouw pop,  laat ik je zien hoe je jouw handpop geloofwaardig tot leven brengt en vertel ik je ook hoe je hem kennis laat maken met kinderen. Ik geef  je een lijst met bruikbare attributen en wijs  je de weg hoe je hem (of haar) een plek kunt geven in jouw dagelijkse praktijk. Je hoeft het dus niet alleen te doen.

Wat houdt deze 10-daagse in?

De 10-daagse is een online-evenement dat bestaat uit 3 webinars, een besloten Facebookgroep en dagelijkse mails waarin ik je oefeningen geef en uitgewerkt stappenplan met je deel.

De 10-daagse start op maandag 3 januari en eindigt op 17 januari. Maak een goed voornemen van werken met jouw pop en vat die koe aan het begin van het jaar gelijk bij de hoorns

De webinars:

 • In webinar 1 ga ik in op de bewegingen van jouw pop inclusief de mondbewegingen. Datum: maandag 3 januari 20.00 – 21.00 uur (replay is 30 dagen lang beschikbaar)
 • In webinar 2 draait het om de stem en het karakter van jouw pop. Datum: maandag 10 januari 20.00 – 21.00 uur (replay is 30 dagen lang beschikbaar)
 • Webinar 3 gaat over het kennismaken en introduceren van jouw pop en geef ik je oplossingen voor veel voorkomende struikelblokken zodat je klaar bent om te starten met jouw pop. Voorbereid op mooie ontmoetingen en leuke avonturen. Datum: maandag 17 januari 20.00 – 21.00 uur (replay is 30 dagen lang beschikbaar)

Je hoeft er niet het huis voor uit en kunt mee doen op tijden die jou goed uitkomen. De webinars zijn zo samengesteld dat je er niet persé live bij hoeft te zijn om ze toch goed te kunnen volgen. Je kunt ze vergelijken met een online les met een demonstrerend karakter. Van elk webinar wordt een opname gemaakt die 10 dagen lang als replay beschikbaar is.

De Facebookgroep:

In de besloten Facebookgroep kun je vragen stellen, ideetjes uitwisselen en ervaringen delen met andere deelnemers aan deze 10-daagse. Je zult merken dat je niet de enige bent die….. ook niet de enige bent die….. en zeker niet de enige bent die….. Veel deelnemers herkennen zich in de verhalen van elkaar en dat schept niet alleen een band, maar ook veiligheid en kracht. Want je kunt elkaar dus ondersteunen en stimuleren, je doet het niet alleen. Wij zijn er voor je en begrijpen dat het niet alleen leuk is maar soms ook best spannend. De Facebookgroep blijft na de 10-daagse bestaan zodat je nog een poos een klankbordgroep hebt.

Dagelijkse mails:

Via dagelijkse mails ga ik je voorzien van tips, handreikingen en oefeningen die je gaan helpen jouw pop echt en geloofwaardig tot leven te roepen. Ik laat je daarin een stappenplan doorlopen waarmee je jezelf kunt voorbereiden op de introductie van jouw pop en wat je gaat helpen om goed beslagen ten ijs te komen. Na de 10-daagse heb je over alles nagedacht en ben je klaar met je voorbereidingen, weet je wat je te doen staat, wat jouw pop gaat doen en hoe hij of zij dat gaat doen.

Wat kost het om mee te doen?

€49,- per persoon

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Urenschema

Week 1

20.00 - 21.00
3 januari 2022
Webinar 1: Bewegingen

Week 2

20.00 - 21.00
10 januari 2022
Webinar 2: Stem en Karakter

Week 3

20.00 - 21.00
17 januari 2022
Webinar 3: Introduceren en oplossingen voor eventuele struikelblokken

Datum

jan 03 - 17 2022

Tijd

20:00 - 21:00

Kosten

€49.00

Meer Info

Schrijf je in
Online

Locatie

Online
Categorie
Helen Meurs - Handpopcoach.nl

Organisator

Helen Meurs - Handpopcoach.nl
Email
helen@handpopcoach.nl
Website
https://handpopcoach.nl/contact/
Schrijf je in
QR code
Winkelwagen
Scroll naar top