Home Events 10-daagse Online10-daagse: Aan de slag met je handpop

Online10-daagse: Aan de slag met je handpop

Op 25 augustus start ik een uniek evenement waarin ik ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, kindercoaches, jeugdhulpverleners, groepsleiders en zorgverleners op weg ga helpen die een handpop hebben en daar meer mee willen doen. In 10 (werk)dagen toveren we jouw handpop om tot een herkenbaar en geloofwaardig vriendje.

Waarom zou je meer met een handpop willen doen?

De pop is een vriendje voor de kinderen en wordt als veilig, laagdrempelig en uitnodigend ervaren door kinderen. Inhoud die via de pop wordt aangeboden kan rekenen op veel enthousiasme en betrokkenheid van de kinderen. Wanneer je slim om gaat met dit gegeven kun je kinderen op speelse manier nieuwe ervaringen op laten doen en activerende opdrachten aanbieden, in elk thema en rondom elk denkbaar onderwerp. De handpop kan een schakel zijn tussen de kinderen en de inhoud die je aan wilt bieden. Je kunt daarbij denken aan:

  • (Leer)activiteiten die onderdeel zijn van jouw programma.
  • (Kring)gesprekken.
  • Het oefenen van (nieuwe) vaardigheden.
  • Dagelijkse/terugkerende situaties waar een kind zich nog geen raad mee weet.
  • Vragen die er bij je leven rondom een kind, maar waar je geen antwoord op krijgt.

Goede redenen om de handpop te betrekken bij jouw activiteiten thuis of op jouw werk en zijn mogelijkheden te benutten. In deze 10-daagse laat ik je niet alleen zien hoe je jouw handpop geloofwaardig tot leven brengt, maar vertel ik je ook hoe je hem vervolgens kennis laat maken met kinderen, geef ik je een lijst met bruikbare attributen en wijs ik je de weg hoe je hem (of haar) een plek kunt geven in jouw dagelijkse praktijk. Je hoeft het dus niet alleen te doen.

Wat houdt deze 10-daagse in?

De 10-daagse is een online-evenement dat bestaat uit 3 webinars, een besloten Facebookgroep en dagelijkse mails waarin ik je oefeningen geef en uitgewerkt stappenplan met je deel.

De 10-daagse start op woensdag 25 augustus en eindigt op 8 september. Je kunt het nieuwe schooljaar dus al snel met jouw pop starten.

De webinars:

  • In webinar 1 ga ik in op de bewegingen van jouw pop inclusief de mondbewegingen. Datum: woensdag 25 augustus 20.00 – 21.00 uur (replay is 10 dagen lang beschikbaar)
  • In webinar 2 draait het om de stem en het karakter van jouw pop. Datum: donderdag 2 september 20.00 – 21.00 uur (replay is 10 dagen lang beschikbaar)
  • Webinar 3 gaat over het kennismaken en introduceren van jouw pop en geef ik je oplossingen voor veel voorkomende struikelblokken zodat je klaar bent om te starten met jouw pop. Voorbereid op mooie ontmoetingen en leuke avonturen. Datum: woensdag 8 september 20.00 – 21.00 uur (replay is 10 dagen lang beschikbaar)

Je hoeft er niet het huis voor uit en kunt mee doen op tijden die jou goed uitkomen. De webinars zijn zo samengesteld dat je er niet persé live bij hoeft te zijn om ze toch goed te kunnen volgen. Je kunt ze vergelijken met een online les met een demonstrerend karakter. Van elk webinar wordt een opname gemaakt die 10 dagen lang als replay beschikbaar is.

De Facebookgroep:

In de besloten Facebookgroep kun je vragen stellen, ideetjes uitwisselen en ervaringen delen met andere deelnemers aan deze 10-daagse. Je zult merken dat je niet de enige bent die….. ook niet de enige bent die….. en zeker niet de enige bent die….. Veel deelnemers herkennen zich in de verhalen van elkaar en dat schept niet alleen een band, maar ook veiligheid en kracht. Want je kunt elkaar dus ondersteunen en stimuleren, je doet het niet alleen. Wij zijn er voor je en begrijpen dat het niet alleen leuk is maar soms ook best spannend. De Facebookgroep blijft na de 10-daagse bestaan zodat je nog een poos een klankbordgroep hebt.

Dagelijkse mails:

Via dagelijkse mails ga ik je voorzien van tips, handreikingen en oefeningen die je gaan helpen jouw pop echt en geloofwaardig tot leven te roepen. Ik laat je daarin een stappenplan doorlopen waarmee je jezelf kunt voorbereiden op de introductie van jouw pop en wat je gaat helpen om goed beslagen ten ijs te komen. Na de 10 daagse heb je over alles nagedacht en ben je klaar met je voorbereidingen, weet je wat je te doen staat, wat jouw pop gaat doen en hoe hij of zij dat gaat doen.

Wat kost het om mee te doen?

€49,- per persoon

Urenschema

Week 1

20.00 - 21.00
25 augustus 2021
Webinar 1: Bewegingen

Week 2

20.00 - 21.00
2 september 2021
Webinar 2: Stem en Karakter

Week 3

20.00 - 21.00
8 september 2021
Webinar 3: Introduceren en oplossingen voor eventuele struikelblokken

Datum

aug 25 2021 - sep 08 2021
Verlopen!

Tijd

20:00 - 21:00

Kosten

€49.00

Labels

geen ervaring nodig,
hulpverlening,
kinderopvang,
onderwijs,
ouders,
zorg
Online

Locatie

Online
Categorie
Helen Meurs - Handpopcoach.nl

Organisator

Helen Meurs - Handpopcoach.nl
Email
helen@handpopcoach.nl
Website
https://handpopcoach.nl/contact/
QR code
Winkelwagen
Scroll naar top