Opleiding tot handpopcoach

Leren samenwerken met een pop

Spelen met een pop is niet automatisch werken met een pop. Zoals een pop die je mee neemt naar je groep, klas of praktijk, ook niet gelijk een pedagogische pop is. De toevoeging ‘pedagogisch’ voor een handpop is misleidend want een pop is van zichzelf niet pedagogisch. Een pop is gewoon een ding, een stuk speelgoed en een stuk stof. Dat verandert echt niet ineens wanneer je er als juf, opvoeder, begeleider of coach je hand in stopt.

Er is niets pedagogisch aan een pop die een paar keer op en neer beweegt en kinderen een opdracht geeft of een verhaaltje vertelt. Die pop is ook niet automatisch een vriendje. Maar die pop kan wel een pedagogische pop en een vriendje worden. Sterker nog, die pop kan uitgroeien tot een geweldige assistent. Een assistent die je helpt om de doelen die je bereiken wilt met kinderen te bereiken, die je zicht geeft op de belevingswereld van het kind, die deelname aan je activiteiten zoveel laagdrempeliger en spontaner maakt, die kinderen laat ontspannen en lachen.

Wanneer je leert samenwerken met een pop ontdek je dat deze fantastische assistent niet alleen kinderen veel te bieden heeft, maar ook jou als opvoeder en professional. Door te gaan samenwerken met jouw pop word je een betere opvoeder en ga je zien op welke manier jouw aannames, patronen, overtuigingen, waarden en normen een rol spelen in je pedagogisch handelen. Door de manier waarop je met jouw pop werkt, kun je jezelf blijven verbeteren en leert het kind niet alleen van jou maar jij ook van het kind.
 
Bijzonder hè?
 
Werken met een pop is een vaardigheid die verschillende gradaties heeft. Van de techniek van het bespelen beheersen tot het de pop in werkelijk alles kunnen integreren. Een handpopcoach beheerst het allemaal.

 

Opleiding tot Handpopcoach

Werk jij (of ga je werken) als leerkracht, pedagogisch medewerker, hulpverlener, groepsleider, zorgverlener of coach met kinderen?

Behoor jij tot de groep die geraakt wordt door het gemak waarmee kinderen op een handpop reageren? Maakt dat je nieuwsgierig? En wil je nog veel meer ontdekken over dit geweldig leuke medium? Popel je om intensief aan de slag te gaan met een pop? En wil je van werken met de pop een nieuwe (en goede) gewoonte maken? Dan ben jij de deelnemer waar ik naar op zoek ben.

In de opleiding tot handpopcoach deel ik 25 jaar aan kennis, vaardigheden, inzichten en ervaring in het werken met handpoppen als pedagogisch hulpmiddel. De handpop die jouw verlengstuk wordt dus. De handpop die gericht is op interactie en contact, het vergroten van aandacht en betrokkenheid en de handpop die leren leuker maakt. 

De opleiding heeft meerwaarde voor jou en de kinderen waarmee je werkt, maar ook voor de organisatie waarin je werkt.  Want in de opleiding ga je de kracht van de handpop een plek kan geven binnen al je (be)handelingsplannen, al je doelen en bekijken hoe je hem kunt inpassen in het pedagogisch plan van de organisatie waar je voor werkt. Als je de opleiding hebt afgerond weet je wat een handpop kan betekenen voor jouw organisatie, heb je daar een plan voor gemaakt en ben je klaar om jouw collega’s te gaan introduceren in de wonderbaarlijke wereld van de handpop. De opleiding tot handpopcoach is een specialisme en erkend als beroepsonderwijs door het Crkbo.

Wil je niet op organisatie-niveau met een handpop werken, maar ben je wel op zoek naar gedegen scholing om de handpop in de klas, groep, praktijk of in je sessie met kinderen te gebruiken? Dan kun je ook alleen het eerste jaar volgen of kiezen voor een maatwerktraject.

De opleiding duurt in totaal 2 jaar en bestaat uit 6 blokken. Elk blok wordt afgesloten met een getuigschrift, heb je alle blokken afgerond dan ben je handpopcoach en ontvang je je diploma.

Voel je je aangesproken, maar twijfel je of de opleiding iets voor je is? Laten we dan eerst, vrijblijvend, in gesprek gaan. Vertel me waar je nu staat en waar je naartoe wilt werken. Ik denk graag met je mee en help je argumenten te formuleren waarmee je in gesprek kunt gaan met je leidinggevende of werkgever. Laat je gegevens hieronder achter en ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.6

Deelnemers aan het woord:

Neem contact met me op

Winkelwagen
Scroll naar top