Span de handpop voor je karretje

en ontdek waar het ook alweer écht om gaat

Ik ben Helen Meurs en ik help leerkrachten, groepsleiders, hulpverleners en andere professionals om van een handpop een speelse en uitnodigende assistent te maken. Een assistent die moeiteloos contact maakt met kinderen, uitdaagt tot deelname en interactie en het leren leuk en sprankelend maakt.

Ik doe dat vanuit een jarenlange ervaring. Ik deed mijn eerste ervaring met een handpop op tijdens mijn studie aan de Pabo en raakte zo gefascineerd door het contact dat ontstond tussen mijn pop Doki en de kinderen in de klas dat ik er meer van wilde weten, véél meer. Het werd het begin van een jarenlang onderzoek naar de mogelijkheden van de handpop als hulpmiddel binnen het onderwijs en de opvoeding.

In 2004 richtte ik Handpop.nl op en stelde ik een collectie handpoppen samen waarmee het voor een ieder mogelijk zou moeten zijn om de magie van de pop te ervaren en te gaan gebruiken binnen de dagelijkse praktijk. Ik heb daarvoor duizenden handpoppen bekeken, uitgeprobeerd en beoordeeld op bespeelbaarheid. In augustus 2019 heb ik Handpop.nl verkocht om tijd vrij te maken voor een nieuw avontuur: handpopcoach.nl

Ik span mijn pop al jaren voor mijn karretje en ben daardoor een leukere opvoeder geworden. Via de pop krijg ik inzicht in het kind en kan ik mijn handelen beter afstemmen. Door de pop is de aandacht en de betrokkenheid van kinderen groter. Door de pop kan ik mezelf vrijheden permitteren die ik als opvoeder niet altijd heb. Door de pop wordt het makkelijker om tot écht contact te komen en weet ik weer waarom ik zo graag met kinderen werk.

Handpopcoach.nl gaat over het creëren van een pedagogisch klimaat waarin kinderen zich veilig, gehoord en gezien voelen zodat een leerproces ontspannen en spontaan kan verlopen. Deze taak is makkelijker wanneer daar een handpop bij wordt gebruikt, kinderen ervaren de handpop als een vriendje waarbij het fijn toeven is. Wanneer je dat gegeven slim gebruikt en gaat samenwerken met jouw handpop dan wordt het mogelijk om jouw visie en inhoud vorm te geven via de pop. In handpopcoach.nl breng ik mijn kennis, ervaring en vaardigheid samen om anderen te helpen van hun handpop een geweldige (klasse)assistent te maken.

Helen Meurs
Helen MeursExpert in aandacht en betrokkenheid
“De wereld blijkt verrassend leuk als de poppen aan het dansen zijn”

Mijn 5 belangrijkste talenten

(volgens de Gallup Strenghtsfinder test)

REVIEWS

OOK BIJ HEN GING IK AAN DE SLAG MET DE HANDPOP

PUBLICATIES

Blijf op de hoogte en ontvang ons laatste nieuws en onze tips

Ja, zet me maar op de lijst