Span de handpop voor je karretje

en ontdek waar het ook alweer écht om gaat

Ik ben Helen Meurs en ik help leerkrachten, groepsleiders, hulpverleners en andere professionals om van een handpop een speelse en uitnodigende assistent te maken. Een assistent die moeiteloos contact maakt met kinderen, uitdaagt tot deelname en interactie en het leren leuk en sprankelend maakt.

Ik doe dat vanuit een jarenlange ervaring. Ik deed mijn eerste ervaring met een handpop op tijdens mijn studie aan de Pabo en raakte zo gefascineerd door het contact dat ontstond tussen mijn pop Doki en de kinderen in de klas dat ik er meer van wilde weten, véél meer. Het werd het begin van een jarenlang onderzoek naar de mogelijkheden van de handpop als hulpmiddel binnen het onderwijs en de opvoeding.

In 2004 richtte ik Handpop.nl op en stelde ik een collectie handpoppen samen waarmee het voor een ieder mogelijk zou moeten zijn om de magie van de pop te ervaren en te gaan gebruiken binnen de dagelijkse praktijk. Ik heb daarvoor duizenden handpoppen bekeken, uitgeprobeerd en beoordeeld op bespeelbaarheid. In augustus 2019 heb ik Handpop.nl verkocht om tijd vrij te maken voor een nieuw avontuur: handpopcoach.nl

Ik span mijn pop al jaren voor mijn karretje en ben daardoor een leukere opvoeder geworden. Via de pop krijg ik inzicht in het kind en kan ik mijn handelen beter afstemmen. Door de pop is de aandacht en de betrokkenheid van kinderen groter. Door de pop kan ik mezelf vrijheden permitteren die ik als opvoeder niet altijd heb. Door de pop wordt het makkelijker om tot écht contact te komen en weet ik weer waarom ik zo graag met kinderen werk.

Handpopcoach.nl gaat over het creëren van een pedagogisch klimaat waarin kinderen zich veilig, gehoord en gezien voelen zodat een leerproces ontspannen en spontaan kan verlopen. Deze taak is makkelijker wanneer daar een handpop bij wordt gebruikt, kinderen ervaren de handpop als een vriendje waarbij het fijn toeven is. Wanneer je dat gegeven slim gebruikt en gaat samenwerken met jouw handpop dan wordt het mogelijk om jouw visie en inhoud vorm te geven via de pop. In handpopcoach.nl breng ik mijn kennis, ervaring en vaardigheid samen om anderen te helpen van hun handpop een geweldige (klasse)assistent te maken.

Helen Meurs
Helen MeursExpert in aandacht en betrokkenheid
“De wereld blijkt verrassend leuk als de poppen aan het dansen zijn”

REVIEWS

Verbetering van het spelen

Ik kreeg gisteren, de eerste schooldag, al meteen positieve reacties over verbetering met het spelen met Rex met de handreikingen vanuit de workshop. Hopelijk tot ziens!

Lieke

Passie voor haar vak

Helen is iemand die écht met passie informatie over alle handpoppen kan geven en eerlijk advies geeft.
Haar workshops (allemaal gedaan) zijn zeer inspirerend en blijven dankzij aangeboden materiaal altijd hangen of na te gaan hoe het ook alweer was,
Wonderbaarlijke Spiegels is voor mij als therapeut geweldig!

Ineke

Veel nieuwe ideeën

Ik heb met veel plezier de lessen gevolgd en heb weer nieuwe ideeën om verder te gaan. Het was een genot om in de filmpjes te zien hoe jij JaNee bespeelt.
Vooral het oefenen met de verschillende uitdrukkingen vond ik leuk. Ik was al enthousiast over het spelen met poppen in de klas en dat is alleen maar meer geworden. Dank je wel voor de leuke lessen!

Conny

Geen andere workshop kon er aan tippen

Ik heb jaren geleden een workshop bij Helen gevolgd en vind het nog steeds de leukste workshop die ik ooit gevolgd heb, echt een aanrader!

Carla

Helen denkt mee

Fantastische cursus, en Helen denkt mee, en geeft veel handreikingen om zelf mee aan.de slag te gaan. Helemaal top!

Kirsten

Rode wangen

Wat was het een inspirerende en gezellige middag afgelopen zaterdag en hoe wonderbaarlijk toen ik in autospiegel bij het weg rijden mijn rode wangen zag. Dank je wel dat je jouw bevindingen over de handpop als pedagogisch hulpmiddel met mij wilde delen en de eerste aanzet hebt gegeven om deze te gebruiken. Ik moet nog heel veel leren maar dat komt zeker goed.

Zina

Hele leuke workshop

Een hele leuke workshop veel informatie ontvangen. Echt de moeite waard voor een ieder die met kinderen werkt om te volgen. Nu lekker de komende tijd oefenen met haar.

Meredith

Keep up the good work!

Allereerst mijn complimenten voor de lessen die je in elkaar hebt gezet. Het was zo’n genot om aan deel te nemen! Je weet wat je doet en dat is zo fijn om te mogen zien, ervaren en proberen in te gaan volgen. Keep the good work going!

Laura

Dank je wel

Bedankt voor de leuke leerzame cursus en ik zie graag je feedback tegemoet. Ik blijf oefenen, vooral voor de spiegel 😀 want dan zie je inderdaad meer (hapering/mond die niet mee beweegt etc.)

Meta

Onwijs leuk

Bedankt voor de onwijs leuke workshop gister! Ik heb een goed beeld van hoe ik de handpop in de klas kan gaan inzetten en kan laten leven in de klas! Ik heb vandaag gelijk via Marktplaats een oude leren koffer gekocht voor Mo en zijn spulletjes.

Maaike

Zoon kijkt ook mee!

Hoi Helen en JaNee,

Met veel plezier ben ik begonnen aan de lessen.
Zelfs mijn zoon van 10 kijkt geïnteresseerd mee!
Ik heb eergisteren voor het laatst een nieuwe les gedaan.
Gisteravond wilde ik met les 4 beginnen, maar mijn zoon was zo nieuwsgierig dat ik hem een deel van les 1 heb laten zien.

Marjolijn

Waardevol

Ik heb deze cursus als heel waardevol ervaren. Ik heb veel geleerd en omdat ik het in mijn eigen tempo kon doen, heeft het geen stress opgeleverd. Alleen maar hele mooie momenten. Ik heb Jozefien een paar weken geleden vol vertrouwen meegenomen naar het Luierfestival. Ik ben geen moment bang geweest dat ik het niet zou kunnen.

Marjolande

Zelfvertrouwen

Ik vind dat je fantastische en waardevolle tips geeft. Ik was ook erg blij met de do’s en don’ts. Logisch vaak, maar ik zou er niet snel bij stil staan. Al deze goede feed back zorgt voor zelfvertrouwen. Heel fijn!

Merel

Complimenten voor de opzet

Afgelopen woensdag heb ik de cursus afgerond. Ik ben heel benieuwd wat je van het filmpje vindt en of je nog tips hebt. Ik ben in de zomer begonnen, toen heb ik er niet zoveel tijd aan besteed, maar vanaf de herfst lukte dat beter. Complimenten voor de opzet van je cursus en de manier waarop je de lessen hebt ingevuld! Ik heb het met veel plezier gevolgd en er heel veel van geleerd.

Anke

Veel goede tips

We leerden hoe we de pop kunnen bewegen, en hoe we de pop kunnen gebruiken. We kregen goede tips en handvaten. We mochten ook onze vragen stellen. Heel leuk om via Helen die dit gaf, te zien hoe je met de pop mee kunt gaan in de beleving van die persoon.

Sabrina

Toppertje!

Alle workshops zijn van harte aan te bevelen om optimaal met de poppen om te gaan.
Helen is een toppertje met hart voor haar zaak en al haar klanten!

Diane

OOK BIJ HEN GING IK AAN DE SLAG MET DE HANDPOP

PUBLICATIES

Blijf op de hoogte en ontvang ons laatste nieuws en onze tips

Ja, zet me maar op de lijst