Project omschrijving

Als aanvulling op de handleiding “De handpop als pedagogisch hulpmiddel” besloot ik dat zelfde jaar ook nog een DVD op te gaan nemen waarmee ik de handpop als pedagogisch hulpmiddel visueel kon maken. Kon laten zien hoe die handpop tot leven kwam, een karakter kreeg en onderwerpen, thema’s en problematieken op kan pakken. “JaNee babbelt….” is het begin geweest van alle vlogs, video’s en productfilmpjes die daarna gemaakt zijn.

In deze film demonstreert JaNee de belangrijkste vaardigheden over het gebruik en het tot leven komen van een handpop:

  • Ik ben een pop.
  • Het gebruik van de handen.
  • Het bewegen van het hoofd.
  • Het gebruik van de stem.
  • De pop een karakter geven.
  • Kennismaken met de kinderen.
  • En hoe nu verder…

In “JaNee babbelt…” maak je kennis met JaNee. Ze legt ook uit waarom zij het is die in deze film aan het woord is, want het had net zo goed een andere pop kunnen zijn die met dezelfde inhoud, hetzelfde karakter en dezelfde eigenheid de hoofdpersoon had kunnen zijn. Wat dat betreft is JaNee dus inwisselbaar.

Te bekijken als geheel of in losse onderdelen

De DVD behandelt niet alleen de basisvaardigheden, maar gaat ook in op de kennismaking met de kinderen én de vertaalslag naar de praktijk. Want het is leuk om een pop tot leven te roepen, maar uiteindelijk gaat het toch vooral om: ‘hoe kan ik de pop in de praktijk gebruiken en wat kan ik de pop daar laten doen?’ Ook daar besteden we in deze film aandacht aan. JaNee doet dat op de haar zo eigen ‘babbelmethode’. De film is in zijn geheel te bekijken, maar de onderdelen zijn ook apart te selecteren zodat je de onderdelen net zo vaak kunt bekijken als je wilt. De DVD is bedoeld voor leerkrachten, mensen die in de kinderopvang werken, kindercoaches, hulpverleners, IB-ers, RT-ers maar ook voor ouders die de handpop in de thuissituatie willen gebruiken. De nadruk ligt daarbij wel op de handpop als pedagogisch hulpmiddel.

“JaNee babbelt” is een productie van Wonderbaarlijke Spiegels. Ik was daarbij verantwoordelijk voor zowel het idee, als de uitvoering als de totale productie.

De DVD is niet meer verkrijgbaar, wel zijn een paar filmpjes van de DVD te zien op ons YouTube kanaal